REKOSTA joulupöytään!

Kuten aiemmassa postauksessa kirjoitin, me vietämme joulua siskojeni perheiden ja isäni kanssa, ja jokainen kantaa kortensa kekoon jouluruuan suhteen.

Meidän perheelle kuuluu kalojen, sienisalaatin, kananmunien ja porkkanamajoneesi- nimisen salaatin ainesten hommaaminen. 

Leivoskelen tässä ennen joulua vielä muutamaan REKOon vähän luomuisia joululimppuja, ja onnekseni saan hankittua kalat, kananmunat, porkkanat ja sienisalaatinkin niistä samalla. Hyvillä mielin voimme siis herkutella, kun olen maksanut tuottajalle kunnon hinnan hänen tuotteistaan.

Ostan kotiimme normaalistikin mahdollisimman paljon lähiruokaa. Esimerkiksi Jaakolan tilan (Tortinmäki) perunat ja juurekset ovat tuttua jääkaapintäytettä, kananmunissa tilavaihtoehtoja on useampiakin. En osta virikekananmunia, vaikka niitä jossain REKOissa onkin saatavana. 


Ja niin, mitä se porkkanamajoneesi on?

Kuori ja raasta porkkanoita. Purista raasteen joukkoon valkosipulia. Tee tai osta tavallista majoneesia ja pursota joukkoon. Sekoita ja laita maustumaan jääkaappiin esimerkiksi johonkin kannelliseen astiaan. Syö ja nauti.
 
Kommentit

Suositut tekstit