Edullinen ja riittoisa arkiruoka, kaalipata!


Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää! Suklaakalenterit auki, äkkiä!

Pitkästä aikaa kaalipataa. Vaikka se on helppo ja halpa ruoka, miksi sitä tulee tehtyä niin harvoin?


Pariksi päiväksi

Kilo keräkaalta
Porkkanoita ainakin kolme-neljä keskikokoista
Jauhelihaa 700 g, itse käytän vain sikanautaa
Sipuli tai pari
Kokonaisia mustapippureita toistakymmentä
Suolaa (itselläni jodioitua merisuolaa)
2 dl tummaa siirappia

Halutessasi riisiä tai perunaa.


Suikaloi kaali ja laita hautumaan pieneen määrään vettä (noin kolmannes kattilasta), kun kaali on alkanut pehmetä, lisää mausteet, porkkanat ja peruna/riisi, sekä sipuli. Paista jauheliha ja lisää se joukkoon. Kun pata on melkein valmis (eli ainekset pehmeitä), lisää siirappi. 

Päälle voi ripotella paahdettua sipulia ja puolukkasurvosta. Ja me teimme kaveriksi myös sämpylöitä.







Kommentit

Suositut tekstit