Hedelmäpuutarha tuli pihalle!

Monen vuoden suunnittelu ja haave toteutui, ja vihdoin pihallamme on hedelmäpuutarha. Projekti itsessään ei ole eikä ollut kovin helppo, asumme kalliolla keskellä kuusimetsää. 

Koko homman suunnitteli ja oikeastaan toteuttikin työkaverini Satu, kiitos hänelle kovasti tästä. Taimineen, multineen, kalkkeineen ja kankaineen projektin hinnaksi taisi tulla n. 350 euroa, joten muutama pensasmustikka ja päärynä olisi suotavaa tulla, jotta puutarha "maksaa itsensä takaisin". Lisäksi hankin kuivuuden vuoksi loppukesästä vielä pumpun letkuineen ja muine vermeineen, joka nostaa vettä pihalammestamme kukille ja puille, sen hinnaksi tuli hieman alle 200 euroa härpäkkeineen. 

Puutarhassamme on siis kaksi päärynäpuuta, kaksi luumupuuta, neljä uutta pensasmustikkaa ja lisäksi sinne istutettiin myös syntymäpäivälahjaksi saamani omenapuu ja suklaakirsikka. Suunnitellut taimet ovat Tahvosen taimia. Ennestään paikalta löytyi vanhoja ja huonokuntoisia mustaviinimarjapuskia (2 kpl) sekä yksi pensasmustikanrääpäle. Kohta onkin jo syytä alkaa laittamaan puutarhaa talviteloille.

Syntymäpäivälahjaksi sain myös mielenkiintoisen mesimarjan. Se on edelleen amppelissaan, kun en tiedä, mihin sen oikein istuttaisin.

Ensi kesäksi onkin tulossa jo uutta projektia kasvatuslaatikon muodossa.

Työkaverilta tuli myös tämä valtava, satoisa tomaatti.Ensimmäistä kertaa minulla oli näitä metsämansikka-amppeleita, ja voisi tulla toistekin. Niin hyviä, niin paljon marjoja!

Kommentit

Suositut tekstit