Kevättöitä ja pupujuttuja.

Hyvää maaliskuuta!

Yöstä asti alkanut kevätsade saisi luvan sulattaa koko liukkaan pihan ja kasvipenkit. Viherpeukaloa kovasti kutittelee (johtunnee psoriasiksestani, hih) jo päästä rapsuttelemaan maanpintaa ja möyhentämään komposteja.
Metsätontista on paljon iloa lämmityskuluja ajatellen. Olemme tässä kotona täysin omavaraisia lämmityspuiden suhteen. Muutama puu on taas kaadettu ja kohta alkaa puuhommat. Mökillä on myös lähimaaston puita kiva määrä odottamassa pilkkojiaan, mutta ostimme silti vielä pienen lisäerän, ei tarvitse ainakaan ensi keväänä tehdä lisää. Niin sitä ainakin aina ajattelee, mutta kun ei oikein ilmankaan osaa olla.
Kotipihalta kaadettiin viitisen puuta ja mökiltä samoin, jälleenmainitussa lähinnä siksi, että kevään aikana tulevat aurinkokennot saavat tarpeeksi valoa.

Yhden iäkkäämmän pupuherran jouduimme valitettavasti lopettamaan viime viikolla äkillisesti heikentyneen kunnon vuoksi. Nyt odotellaan loppuviikko jännittyneenä kahden naaraan mahdollisia poikueita.

On sitä tullut leivottuakin! Kierrätyskeskuksesta aikanaan löysin vanhan leipäkirjan ja sieltä kokeilin viikolla tumman maalaisleivän ohjetta. On hyvää, tuhtia ja täyteläistä! 

Viikonloppuna mieheni lähtee jousimetsästyskisoihin, ja me saamme vieraaksemme serkkutyttöni. Kevään ensimmäiset kylvöt ruukkuihin taitaa olla ohjelmana. :)

Norjasta, Sandlandista viime elokuulta.

Kommentit

Suositut tekstit