Uusi vuosi - alkuun pieni pohdinta kasvissyönnistä ja vegaanihaasteesta.

Parempaa uutta vuotta, hyvät lukijat!

Vuoden viimeisenä päivänä Instagramissa pläjähti eteeni mainos Vegaanihaasteesta, johon heti ilmoitin itseni. Minun mielestäni kasvissyönti on omalla tavallaan epäluonnollista ihmiselle, joten siksi minusta ei saa kasvissyöjää millään. Mutta tiedostan kyllä, että meidän perhe voisi käyttää kasviksia paljon enemmän ja paljon monipuolisemmin, joten vinkkejä tässä on lähdetty hakemaan.

Suomen tilalliset on muutenkin erittäin tiukoilla, joten suomalaisia liha- ja maitotiloja tulisi ehdottomasti tukea ja ostaa heidän tuotteitaan. Suomalaisillä tiloilla (verrattuna muihin maihin) eläimet voivat myös pääsääntöisesti hyvin. Ainoa, mitä itse en osta olosuhdesyistä, on virikekananmunat. 

Kasvissyönnin lisääminen on myös ympäristöteko. Vai onko?
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-kasvissyonti-tuhoaa-maapalloamme/gcwnmVF6

Olen viime päivinä lukenut paljon kasvisreseptejä. Soijaa ja tofua. Maissia. Ihmeellisiä mausteita. Riisiä. Pähkinöitä. Paljon hedelmiä, jotka rahdataan ties mistä lentokoneella, ja ketkä ne kerää ja pakkaa ja millaisissa olosuhteissa?

Suosi suomalaista, sanotaan. Hedelmiä on vähemmälti, mutta erinomaisia kasviksia ja marjoja löytyy. 

Uudenvuodenlupaukseksi lupaan joka kuukausi tutustua johonkin uuteen reseptiin ja ainesosaan ja raportoin onnistumisista tai epäonnistumisista sitten tänne. Tänään aloitan kermaperunoilla, en ole sellaisiakaan koskaan tehnyt.Kommentit

Suositut tekstit