Pääsiäisaskartelua, vihannespohdintaa ja kananmunankuorijauhetta

Huoletonta huhtikuuta!

Kevätsateita, kuivattavia tuulia, auringonpaistetta.. ja silti märkä, jäinen maa. Odottavan aika on pitkä!

Kokeilin kananmunakennoja tänä vuonna istutusruukkujen sijaan. Sisälle on kylvetty kesäkurpitsaa ja ruohosipulia, toki rairuohoa. Täytyy sanoa, että kovin hyvältä ei vaikuta mitkään istutuksista tällä hetkellä, joten taimikauppaan saattanee käydä tieni.

Meidän maat ja vihannesten/juureksien kulutus on tuottanut armotonta pähkäilyä. Lisäksi haluan mahdollisimman hyvin säilyviä, jotta vihannekset riittäisi pitkälle talveen. Mökille tullee perunaa ja punajuurta, sekä varmaankin porkkanaa, mutta mitä laittaa pienemmille kotilänteille? Emme (lue: kaikki muut paitsi minä) ole kesäkurpitsan suuria ystäviä, mutta laitin sitä kuitenkin kokeiluun hieman, ruohosipuli on taas monivuotinen ja helppoa silppua pakastimeen. Tomaattia ja sipuliakaan ei meillä siedetä kovin hyvin. Kurkku voisi olla hyvä.. Vaikeaa.

Tässä kylvetään ohraa avoimessa päiväkodissa.


 Eilen tein ensimmäistä kertaa kananmunankuorijauhetta. Olen vihdon löytänyt tilan, jonka kananmunia sekä mieleni, vatsani että kukkaroni kestää, joten munia tulee kulutettua melko paljon. Kuoria voi käyttää vaikka mihin, mutta meillä ne menevät tällä hetkellä ihan vaan kasvimaille kalkkipitoisuutta lisäämään.

Laitin kuoret ikivanhaan blenderiimme, ja surruttelin menemään pieniä satseja kerrallaan. Kamalan hajuista ja hirveän pölyistä. Arviolta kuudenkymmenen munan kuorista tulee reipas desilitra jauhetta.

Kohta aamupuuron keittoon ja kohti avointa päiväkotia, taitaapa tulla poikettua kirppiksenkin kautta! :)


Kommentit

Suositut tekstit