Talven saalistilastoa ja kevään suunnitelmia

Pakastimeen on saatu riistaa yllättävän hyvin tänä talvena. Parin rusakon lisäksi ostin peuran vasikan, josta lihaa pakastimeen tuli n. 25 kg, sekä ostokaurisvasa, josta lihaa pakastimeen ei tosin tullut kuin reipas nelisen kiloa. Ihan heti ei tarvitse lihatiskillä käydä, ja koirillekin apetta riittää.

Suunnitelmat on keväässä, ja omat istutukset onkin melkoinen kysymysmerkki tällä hetkellä. Kotona aion vaihtaa yhden kukkapenkin vielä kasvimaaksi, ja mökille tehdään pienen perunapellon lisäksi ainakin pieni kasvimaalaikku. Se, mikä kasvaa turvemaassa satoisasti, onkin kysymysmerkki. Tarkoitus on kasvattaa mahdollisimman hyvin säilyviä vihanneksia.

Viime viikolla olin Panelian Vuohitilalla Kania lautaselle -kurssilla, jossa riistamestari opetti kädestä pitäen kanin tainnutuksen, pistämisen, nylkemisen, suolistamisen ja lihan pilkkomisen. Erinomainen kolmen tunnin setti! Maaliskuussa haaveilin meneväni neljän tunnin lammasruokakurssille. Minulla on lampaan lihasta niin huonot kokemukset, että jos niitä vaikka saisi parannettua?Muutama kuva mökkimaisemista uudenvuodenpäivänä.Kommentit

Suositut tekstit