Aina niin ihanaa, kirppistely!

Kirppikset, kirpputorit, facekirppikset... Niistä saa aina aikaan keskustelun!

Minä olen käyttänyt kirppiksiä yläasteikäisestä asti ja edelleen kutakuinkin kaikki vaatteet (pl. alusvaatteet ja sukat..) ja mahdollisuuksien mukaan kengätkin sieltä ostan, siis sekä itselleni, että lapselle. Koirille ostan myös hihnoja, pantoja ja kuppeja kirppiksiltä. Syy kirppisten käyttöön on ensinnäkin hinta, veikkaan että aikamoisen säästön olen tehnyt mm. lastenvaatteissa! Toisekseen pyrin aina siihen, että tavarat saisivat mahdollisimman pitkän käyttöiän eikä tarvitsisi ostaa uutta. 
Myyn kirppiksillä huomattavasti vähemmän kuin ostan, ja nekin harvat kerrat unohdan mieluiten rahan ja annan ilmaiseksi tai vaihdan johonkin, kuten tässä taannoin vaihdoin ison määrän itseltä käyttämättömäksi jääneitä vaatteita ja kenkiä perunalaatikoihin ja pari pahvilaatikollista Vilkun vaatteita vaihtui kahvipaketteihin. Tänään kuitenkin Kermansaven sininen, lähes käyttämätön salaattikulho vaihtuu vitosen seteliin (voipi olla että kolikkoihinkin).

Maanantaina käväisin hyvän ystäväni kanssa Turun seudulla lastentarvikekirppiksellä ja kyllä taas sai päivitellä ja oikeastaan nauraakin! Likaisia, rikkinäisiä, täysin kuluneita vaatteita ja leluja myytiin melkoisilla summilla. Esimerkiksi Jonathanin vk-haalarista (selkeästi käytetystä, ei voinut käyttää sanaa "uudenveroinen") pyydettiin alkujaan 85 euroa ja päälle lyöty lappu -50%. Vieressä saman kokoinen, saman kuntoinen vk-haalari 14 euroa. Vilkulla on tainnut olla yksi Jonathanin vk-haalari, josta muistan maksaneeni 8 euroa isolla lastentarvikekirppiksellä. :) 

Kirppissaaliita vuodelta 2013. Voi kun vaatteet on niin pieniä! :D


Kommentit

Suositut tekstit