Joulutunnelmaa ja itse tehty jäätelö!

Tänne länsirannikolle on saatu lunta, ihanaa! Täytyy toivoa, että tämä on tullut jäädäkseen.

Minä olen mahdoton jouluihminen, ja jouluvalot asensinkin heti, kun marraskuuksi vaihtui. Myös yksi iso tonttu pääsi nököttämään yläkerran aulaan, mutta joululiinojen tms. aika on vasta myöhemmin. Koneen vieressä on vuoden ensimmäinen mukillinen kuumaa glögiä (Lidlistä taisi olla 0,90 eur luokkaa litran purkki) ja ensimmäinen kilo joulutorttuja on jo paistettu ja syötykin. 

Jatketaan muilla aiheilla, joskin kylmällä linjalla. Sain ystävältäni Kikkalta ohjeen omatekoiseen jätskiin ja nyt on koe-erä pakastumassa. Keksin kymmeniä variaatioita jo tästä erittäin edullisesta herkusta, mutta tällä kerralla kokeilin suklaista kahvijäätelöä. Ainakin ennen pakastimeen menoa jätski maistui taivaalliselle. Ohje alla, suosittelen kokeilemaan!

ITSE TEHTY SUKLAINEN KAHVIJÄTSKI n. 0,5 litraa

2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta (minulla X-tra kaakaota)
0,5 dl keitettyä kahvia

Vatkaa sokeri ja munat, sekä erillisessä astiassa kerma. Yhdistä nämä ja lisää kaakao ja kahvi. Sekoita kunnolla esim. vatkaimella ja kaada pakastimenkestävään astiaan. Laita pakastimeen ja anna olla sen aikaa, että jätski on sopivan kovaa (esim. yön yli).

Hintaa tälle setille tuli 1,06 eur (kuohukerma S-Market 0,75 snt, kananmunat paikallinen REKO Lähiruokarinki 4 eur/30 kpl kenno ja "mausteisiin" laskin yhteensä 0,5 eur). Hyvää ja edullista!

Jätski menossa pakastimeen.Kommentit

Suositut tekstit